Rumored Buzz on zmt çelik
Rumored Buzz on zmt çelik
Blog Article
Your browser isn’t supported any longer. Update it to have the very best YouTube working experience and our most current features. Find out more
Çelik evlerin ses ve ısı yalıtımı nasıldır? Çelik evlerde kullandığımız dış duvar kalınlığı ~ 140 mm’dir.
Çelik yapılar son yıllarda tercih edilen çelik konstrüksiyondan imal edilmiş yapılardır. Bu yapılar konvansiyonel yapıların taşıdığı dezavantajları ortadan kaldıran sistemler ve avantajlara sahiptir.
Hafif çelik yapıların kullanım alanları oldukça geniştir. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
Ancak, bu avantajların yanında bazı dezavantajlar da bulunmaktadır. Bu makalede, hafif çelik yapıların hem avantajlarını hem de dezavantajlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Her yapı malzemesinde olduğu gibi hafif çelik yapılarında da bazı dezavantajlar bulunmaktadır. İşte bu yapıların dikkat edilmesi gereken dezavantajları:
Yapının kullanım amacına uygun şekilde tasarlanması için gereksinimlere göre yapı geometrisi tasarlanır. Bu gereksinimler sadece inşaat mühendisleri tarafından değil birçok disiplinler tarafından belirlenebilir.
Hafif çelik yapıların taşıyıcı özelliğinden dolayı yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği depreme dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır.
ZMT Metallic San.Tic. Ltd. Şti., has taken its put at the top from the sector Considering that the year it was Started, has pioneered technological adjustments Together with the improvements it's designed and have become the determinant with the sector. It's got adopted client fulfillment and has assimilated its buyers as a company husband or wife.
* Website sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda yayınlanan projelerin telif hakları firmamıza ait olup izin alınmaksızın başka yerlerde kullanılamaz ve yayınlanamaz.
Sahaya gelen parçalar yine çizimlerde belirtilen şekilde birbirlerine kaynak veya civata ile bağlanır. İmalat ve montajın projeye uygunluğu her aşamada yetkili mühendislerce kontrol edilir.
Çelik Yapılar, bazı doğal etmenlere diğer yapı türlerine kıyasla daha duyarlıdır. Yapısal Çelik Uygulamalarının dezavantajları ise şunlardır;
Çelik yapılar yapıların ilerleyen hafif çelik zamanda içinde yaşayan insanlara ve çevresine threat oluşturmayan yapılardır. Yapıda ağır yükler ve zamanla tahrip olan malzemeler kullanılmadığı için güvenle uzun yıllar kullanılabilir, yapı unsurları gelişen teknolojiye uygun olarak rahatlıkla modernize edilebilir.
Buna karşın çelik yapılar sağlıklı bir havalandırma ve iklimlendirme altyapısına sahip olarak inşa edilir. Çelik hafif çelik yapılarda soğBritish isles/sıcak maruziyetleri an az hissedilir. Sert iklim koşullarında bile nefes alan ve doğrudan çelik yapı geçirgenliği olmayan çelik yapıların insan sağlığını koruduğu görülmektedir.
Yapının çelik yapı inşası tamamlandıktan sonra bile ilave sistemler ve çelik yapı teknolojik ürünler nedeniyle binanın kısmen de olsa yıkılması gerekmez. Her türlü tesisat kolaylıkla monte edilebilir ve demonte edilebilir.
Çelik yapılar ekonomiktir. Betonarme ve ahşap yapılarda kullanılan taşıyıcı sistemlere göre daha hafif ve az yer kaplayıcı özelliği nedeniyle çelik yapılar daha fazla kullanım ve yaşam alanı sunmakta, inşaat maliyetlerini de azaltmaktadır. Ayrıca yoğun hafriyat ve sevkiyat işlemlerine gerek duymayan bir yapı tarzına sahiptir.